Despre ELITA TV

Postul de televiziune Elita a luat fiinţă în anul 1993 ca post de televiziune independent. Pînă în anul 1997, întregul program a fost transmis prin reţeaua proprie de cablu realizată în perioada 1992-1993 în or.Rezina. În 1997, odată cu înfiinţarea Consiliului Coordonator al Audiovizualului, s-au obtinut, primele 2 licente de emisie. Transmiterea programelor prin cablu a fost realizată în continuare prin vechea reţea de cablu din or. Rezina, iar emisia prin eter s-a realizat, arendînd spaţiul de emisie în reţeaua de stat a Ministerului Telecomunicaţiilor. Din anul 1999, cu contribuţia Ambasadei SUA şi a Organizaţiei olandeze CordAid, emisia se realizează printr-un emiţator propriu cu puterea de 150 W, a cărui antenă este amplasată la înalţimea de circa 50 de metri. Zona de acoperire s-a extins, iniţial, pe o rază de 35 km de la Rezina, incluzînd şi localităţi din stînga Nistrului.

Din anul 2007, ELITA TV emite în raioanele Rezina, Orhei, Rîbniţa şi parţial Teleneşti şi Şoldăneşti.

Postul realizează 12 de ore pe zi dintre care peste 50 % sunt programe proprii.

Programele proprii sunt constituite, din ştiri, emisiuni informative şi dezbateri televizate, emisiuni interactive emisiuni pentru copii, documentare proprii etc.

Programele preluate sunt primite de la postul TVR International.

În prezent, Postul regional ELITA TV, primul și unicul post local în raioanele în care emite pentru cei peste 450 000 de telespectatori din localitățile amplasate de-a lungul râului Nistru: raioanele Rezina, Rîbnița, Orhei, Criuleni, Dubăsari și parțial Șoldănești și Telenești, dar și în Rețeaua de televiziune digitală Moldtelecom cu acoperire națională, pe canalul 901. www.tvelita.md

ELITA TV este singurul post local din afara Chişinăului, care a trecut din categoria TV locale la categoria TV regionale şi, din anul 2007, reprezintă, de facto,  o Reţea regională de canale şi Stații TV proprii.

 

Fondatorul  Televiziunii “Elita” ( în 1993 ) este Cooperativa “Molodosti”. Denumirea de “Cooperativă” s-a păstrat încă din anul fondării 1987, or, pe atunci nu existau alte forme juridice de înregistrare a organizaţiilor nestatale. In prezent, păstrarea denumirii vechii înseamnă stabilitate juridică şi activitate îndelungată: Coop.”Molodosti” este prima organizaţie nestatală in raionul Rezina, una din primele înregistrate in Moldova şi nu practică alte activităţi decât televiziunea. Pentru stabilitatea activității sale, Cooperativa ”Molodosti” a fost nominalizată la ediția a 29- a Premiilor  PLATINUM EAGLE AWARDS – PENTRU PRESTIGIU SI CALITATE, PREMIUL INTERNATIONAL ,  creat în 1985 , pentru a distinge companii și instituții din EUROPA DE EST ȘI DE SUD ȘI ASIA CENTRALĂ, ce au contribuit la creșterea economică și perfecționare în domeniile lor, care au demonstrat o performanta remarcabila in management.

 

Reclame

6 răspunsuri

  1. Stimati domni,

    Sunt la rude la Cocieri. De pe 24.07.10 intamplator am dat peste un nou post Elita tv care retransmitea „jurnaltv”. Pe 25 am constatat ca a disparut sunetul desi imaginea e foarte buna.
    De ce se intampla asa?

  2. Sau asta e o alta Elita

  3. Ba nu e alta. e cea de acum 16 ani. Sunetul este in ordine.

  4. Salut sint din Cocieri si am gasit postul dvs tv dar nu se aude sunetul bine .

  5. Spuneti-mi va rog cit costa un minut de publicitate la televiziunea D-voastra

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: